Izveštaj Zimske službe u Smederevu – saobraćaj usporen, ali bez zastoja

SMEDEREVO,  10. januar 2022 – Služba za zajedničke poslove i vanredne situacije u Smederevu objavila je izveštaj Zimske službe u kome se navodi da je u periodu od 8. do 10. januara potrošeno je 100 tona mešavine soli i kalcijuma za kolovoze i hiljadu litara tečnog kalcijuma za trotoare.

Učinili su to radnici JKP Zelenilo i groblja, čiji rad je organizovan u tri smene, a od mehanizacije angažovana su četiri velika kamiona sa posipačima – dva mala, jedan traktor Kubota i jedna mašina za trotoare Avant.

Kada je u pitanju Preduzeće za puteve Požarevac, u čijoj su nadležnosti, državni putevi I i II reda, navodi se da na deonicama državnih puteva na teritoriji grada Smedereva, na svim putnim pravcima saobraćaj se obavlja otežano, ekipe na terenu rade maksimalnim kapacitetom. Na naplatnoj rampi Ralja došlo je do manjeg incidenta, koji je blagovremeno otklonjen.

U prethodna 24 časa, kako je navedeno u saopštenju, prevoz putnika na gradskim, prigradskim i međumesnim linijama PO „Lasta“ Smederevo obavljao redovno i bez zastoja, a prema informacijama dobijenim iz Odeljenja saobraćajne policije PU u Smederevu, nije bilo zastoja u saobraćaju u prethodna 24 časa.

U Odeljenju za vanredne situacije u Smederevu, Vatrogasno spasilačke jedinice, navode da su na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Smederevu, tokom protekla 24 časa, vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale na gašenju dva požara, jedan na građevinskom objektu, bez materijalne štete, drugi na saobraćajnom sredstvu, sa manjom materijalnom štetom (goreo je auto, ugašen pre dolaska VSJ), a u ovim intervencijama angažovano je osam vatrogasaca-spasilaca i tri vatrogasna vozila.

Služba za zajedničke poslove i  vanredne situacije naglašava da Republički Hidrometeorološki zavod prognozira za danas dalje formiranje snežnog pokrivača, a u području zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, očekuje se i povećanje  njegove visine za 10 do 30 cm, a lokalno i više.

Foto/arhiva: N. Pavlović za podunavlje.info©

Skorašnji članci

error: Content is protected !!